Συμμετοχή του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Πρέβεζας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη



Με μεγάλη επιτυχία, και με μεγάλη συμμετοχή δεκάδων εκπαιδευτικών και μαθητών από ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε το 12ο Σεμινάριο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024, στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza.

Το Σεμινάριο ήταν αφιερωμένο στη μνήμη της αείμνηστης Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, η οποία είχε την έμπνευση και την πρωτοβουλία να εφαρμοστεί το Πρόγραμμα στα ελληνικά σχολεία, σε συνεργασία με το Robert F. Kennedy Human Rights, προκειμένου να εμφυσήσει στη νέα γενιά την αξία του σεβασμού και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Πρέβεζας εκπροσωπήθηκε από τις υπεύθυνες του προγράμματος, τη Διευθύντρια κυρία Γάκη Βασιλική και την εκπαιδευτικό κυρία Θανασάρα Ευαγγελή, οι οποίες παρουσίασαν τις δράσεις των 13 μαθητών της Α’ Λυκείου, μιλώντας για την «Αξιοποίηση της Τέχνης στην Εκπαίδευση ενηλίκων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Η κυρία Γάκη παρουσίασε μέσα από την ενότητα «Εκπαίδευση για όλους», τις ιδιαιτερότητες των ενηλίκων μαθητών και τους τρόπους με τους οποίους επιτυγχάνεται η μάθηση.

Στη συνέχεια η κυρία Θανασάρα παρουσίασε, μέσα από τη δράση που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος Ερευνητική Εργασία της Α΄ λυκείου, τη χρήση της τέχνης στην εκπαίδευση ενηλίκων και επεσήμανε την αλλαγή της στάσης των μαθητών και την ανάπτυξη κριτικού στοχασμού μέσω της αισθητικής εμπειρίας.

 Παρών και ο μαθητής του σχολείου Αρτούρ Τσόκου, ο οποίος μαζί με τους 12 συμμαθητές του, είναι η ψυχή της πρωτοβουλίας να ζωγραφίσουν  σε σχολικές αίθουσες, με έμπνευση από γνωστά έργα τέχνης και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Αρτούρ επιβραβεύτηκε με αναμνηστικό δίπλωμα και βεβαίωση παρακολούθησης από το Ίδρυμα Μ.Β. Βαρδινογιάννη, αποδεικνύοντας ότι «το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατό, αρκεί να αγωνιζόμαστε με όραμα και πίστη».

Το Σεμινάριο συντόνισαν οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη κυρίες Ινώ Κωνσταντοπούλου και Γωγώ Σταθοπούλου, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η κυρία Kerry Kennedy, Πρόεδρος του Robert F.Kennedy Human Rights, η εκπρόσωπος του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη κυρία Μανώλη, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής κύριος Δουκάκης.

Εκ μέρους της Axion Hellas παρόντες, εκτός από την Πρόεδρο κυρία Δρακούλη,  ήταν ο Ειδικός Σύμβουλος της οργάνωσης Πρίγκιπας Νικόλαος και η κυρία Δούκα.

Εκ μέρους του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» παρούσα ήταν κυρία Σαμαρά-Κωνσταντακάτου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα ήταν ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Ευχαριστούμε πολύ για την άψογη φιλοξενία στο υπέροχο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza!

Μαθητές της Α’ Λυκείου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Πρέβεζας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα : Γκέρκι Ρεολάντ, Διαμαντής Ηρακλής, Καλύβα Ουρανία, Κολιοβάσσιος Λάμπρος, Μαρίνι Ντριτάν, Μαρίνι Ρουντίνα, Μπάμη Σοφία, Μπούσης Γεώργιος, Νάνος Αχιλλέας, Παππά Δάφνη, Σάββας Γεώργιος, Τσόκου Αρτούρ, Χαραλάμπους Ηλίας

Αφήστε σχόλιο