Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών

Ο απόφοιτος της ειδικότητας Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών ειδικεύεται στη λειτουργία, εμπορική διαχείριση, συντήρηση και προστασία φυσικού περιβάλλοντος και οικοσυστημάτων, στην απόκτηση γνώσεων αναφορικά με τα διάφορα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας των τροφίμων και επεξεργασίας και συντήρησης βασικών γεωργικών προϊόντων, στην απόκτηση κανόνων γεωργικής οικονομίας και επιχειρηματικής συνείδησης.

Αν σου αρέσει να μάθεις για το Περιβάλλον τη Γεωργία και τα τρόφιμα ο τομέας που πρέπει να ακολουθήσεις είναι αυτός. Επιπλέων οι μαθητές μας μαθαίνουν την παρασκευή και την συντήρηση προϊόντων πρώτης ανάγκης του σπιτιού όπως τυρί, γιαούρτι, τουρσί, αλλά και παρασκευή αλλαντικών όπως λουκάνικα. Ο τομέας αυτός είναι φτιαγμένος για ανθρώπους με μεράκι και όρεξη για μάθηση.

Τα Μαθήματα Της Ειδικότητας Ειναι.


ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΩΡΕΣ
1. Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις
2. Αρχές Βιολογικής Γεωργίας
3. Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων2Θ+2Ε
4. Μεταποίηση Φυτικών Προϊόντων2Θ+3Ε
5. Μεταποίηση Ζωικών Προϊόντων2Θ+3Ε
6. Ασφάλεια Τροφίμων2Θ+1Ε
ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ:23 ΩΡΕΣ

      Θ: Θεωρία      Ε: Εργαστήριο