Εκπαιδευτική επίσκεψη στο πανεπιστήμιο Πατρών

Διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Πάτρα πραγματοποίησε η ομάδα Φυσικών Επιστημών του εσπερινού ΕΠΑΛ Πρέβεζας.
Οι επισκέψεις ξεκίνησαν με την παρακολούθηση διαλέξεων στο τμήμα φαρμακευτικής, στο πλαίσιο της δράσης “Τα σχολεία πηγαίνουν πανεπιστήμιο” και της ευρωπαϊκής δράσης Researcher’s at school , Βραδιά του ερευνητή 2024, στα οποία συμμετέχει το εσπερινό ΕΠΑΛ Πρέβεζας το σχολικό έτος 2023-2024.
Η κα Μαργαρίτη Μαριγούλα , καθηγήτρια του τμήματος Βιολογίας παρουσίασε τις μελέτες συμπεριφοράς του εγκεφάλου.
Η κα. Ατσοπάρδη Κορίνα υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών παρουσίασε τα μοντέλα καταγραφής συμπεριφοράς.Οι μαθητές παρατήρησαν στο μικροσκόπιο νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου και συζήτησαν για τις βασικές λειτουργίες και τις παθήσεις του εγκεφάλου.
Στη συνέχεια η ομάδα BioSΤΕΜ με υπεύθυνο τον κ. Πατρινό Γεώργιο , καθηγητή του πανεπιστημίου Πατρών, παρουσίασε το σύγχρονο εκπαιδευτικό εργαλείο μοριακής Βιολογίας με το οποίο οι μαθητές ανέλυσαν το δικό τους DNA.
Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα , τα σκαλάκια της αγίου Νικολάου, τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και κάναμε βόλτες στην παλιά πόλη.
Η βραδιά έκλεισε με χορό και τραγούδι σε γνωστό ταβερνάκι της πόλης.
Την επόμενη ημέρα ακολούθησε η ξενάγηση στο οινοποιείο της Achaia clauss, η οποία μας γέμισε με όμορφες εικόνες. Θαυμάσαμε τα μεγάλα δρύινα σκαλιστά βαρέλια στα οποία ζει και αναπνέει η μαυροδάφνη, τα πέτρινα κτίρια, το κάστρο και το μοναδικό τοπίο.
Πριν φύγουμε περπατήσαμε και τρέξαμε πάνω στην καλωδιωτή γέφυρα “Χαρίλαος Τρικούπης” στο Ρίο Αντίρριο.



Ξενάγηση στο οινοποιείο της Achaia clauss


Αφήστε σχόλιο