Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού


Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πρέβεζας σε συνεργασία με το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς και με σχολεία όλων των βαθμίδων από όλη τη χώρα αλλά και Δήμους, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Θρησκευμάτων, έδωσε το παρόν και έστειλε το μήνυμα του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού στη δράση με τίτλο «Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές ενάντια στη βία».

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του σχολείου με συντονίστρια τη ψυχολόγο του ΕΠΑΛ, Τριανταφυλλίδου Αναστασία, στις 6μ.μ. με τη συμμετοχή μαθητών από όλες τις τάξεις του σχολείου.

Οι μαθητές φορώντας μάσκες με συνθήματα υπέρ της φιλίας και της αγάπης και κατά της βίας, όπως επίσης και με συναισθήματα που νιώθει ο θύτης και το θύμα, ένωσαν τις φωνές τους και προσπάθησαν να περάσουν το δικό τους μήνυμα για ένα σχολείο ασφαλές για όλους. Στη συνέχεια, όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές έσπασαν τα μπαλόνια ταυτόχρονα. Το σπάσιμο του μπαλονιού συμβολίζει το σπάσιμο της σιωπής και η ταυτόχρονη κίνηση συμβολίζει ότι ενώνουμε τις φωνές ενάντια στη βία.

Αφήστε σχόλιο