Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής με τίτλο: «Δείξε μας την καρδιά σου»

Εγκρίνεται η διεξαγωγή του μαθητικού διαγωνισμού ζωγραφικής με τίτλο: «Δείξε μας την καρδιά σου» στο πλαίσιο του Συνεδρίου Καρδιαγγειακής Ιατρικής “CARDIOATHENA 2024”.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/τριες όλων των τάξεων των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, δημόσιων και ιδιωτικών (Γενικών, Επαγγελματικών, Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων), με σκοπό την εξοικείωσή τους με την καρδιά ως ζωτικό όργανο του σώματος, την ανάδειξη της καθοριστικής σημασίας της για την ανθρώπινη υγεία και την ποιότητα ζωής καθώς και την ευαισθητοποίησή τους για την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.

Η συμμετοχή των μαθητών/τριών είναι προαιρετική και απαιτείται η έγγραφη συναίνεση των γονέων/κηδεμόνων τους, όπου θα δηλώνεται ότι αποδέχονται πλήρως τους όρους της Προκήρυξης και επιτρέπουν τη φωτογράφιση, τη βιντεοσκόπηση και δημοσίευση των έργων σε ηλεκτρονικά ή/και έντυπα μέσα. Η δημιουργία των έργων τέχνης από τους μαθητές και τις μαθήτριες γίνεται απαραίτητα εκτός του ωρολογίου προγράμματος.

Τα πρωτότυπα έργα ανήκουν στους/στις δημιουργούς τους. Οι μαθητές/τριες δύνανται να καταθέσουν στην Επιτροπή Αξιολόγησης ένα και μόνο πρωτότυπο έργο τέχνης ανά συμμετοχή. Κάθε έργο τέχνης θα συνοδεύεται από μια σύντομη περιγραφή (έως 100 λέξεις) της ιδέας/σκέψης του/της δημιουργού και μπορεί να υποβληθεί μέχρι την 26η Μαρτίου 2024.

Τα έργα ζωγραφικής ψηφιακά ή μη πρέπει να αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: acardioclinicekpa@gmail.com από τους/τις συμμετέχοντες/συμμετέχουσες σε ανάλυση >= 300 dpi. Σε περίπτωση που το μέγεθος του ψηφιακού αρχείου υπερβαίνει το όριο αποστολής μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, δύναται να αποσταλεί σχετικός σύνδεσμος λήψης cloud drive (google drive, dropbox κ.τλ.). Στο ηλεκτρονικό μήνυμα πρέπει να αναγράφονται τα ακόλουθα στοιχεία του/της μαθητή/τριας: ονοματεπώνυμο, τάξη, όνομα σχολείου, στοιχεία επικοινωνίας και τίτλος του έργου.

Η Υπεύθυνη Δήλωση γονέα/κηδεμόνα, στην οποία θα αναφέρεται η συγκατάθεση συμμετοχής του/της μαθητή/τριας στον διαγωνισμό και η άδεια δημοσίευσης του έργου, θα επισυνάπτεται στο ίδιο μήνυμα ως συνοδευτικό αρχείο. Η αξιολόγηση των έργων ζωγραφικής των μαθητών/τριών από την Επιτροπή Αξιολόγησης θα γίνει στο χρονικό διάστημα από 27 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2024. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των έργων θα ανακοινωθούν στις αρχές Απριλίου 2024 και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα https://www.cardioathena2024.gr/.

Ειδικότερα, θα βραβευθούν τα τρία (3) καλύτερα έργα τέχνης (ένα από κάθε ηλικιακή ομάδα) που θα αναδειχθούν από την ψηφοφορία της Επιτροπής Αξιολόγησης του Διαγωνισμού και οι δημιουργοί τους θα λάβουν έπαινο συνοδευόμενο από χρηματικό έπαθλο 300€, 200€ και 100€ αντίστοιχα. Οι βραβευθέντες/θείσες θα προσκληθούν να συμμετάσχουν στην απονομή βραβείων και επαίνων η οποία θα λάβει χώρα στις 12 Απριλίου 2024 στο ξενοδοχείο CARAVEL. Σε όλους/ες μαθητές/τριες που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό θα αποσταλούν βεβαιώσεις συμμετοχής. Τα έργα θα εκτεθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα πλαίσια του συνεδρίου στο ξενοδοχείο CARAVEL.

Οι διοργανωτές αναλαμβάνουν την ευθύνη οργάνωσης και διεξαγωγής του διαγωνισμού, διασφαλίζοντας τα προσωπικά δεδομένα και τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία. Δεν θα υπάρξουν έσοδα για τον φορέα που προκηρύσσει τον διαγωνισμό ή για άλλον από τα υποβληθέντα έργα (με εμπορία ή διαφήμιση, κ.τλ.).

Η χρήση των έργων θα γίνει μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Τυχόν μετακινήσεις μαθητών/τριών στο πλαίσιο του διαγωνισμού θα γίνουν με αποκλειστική ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων τους και χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΑΠΟΦΑΣΗ

Image by freepik

Αφήστε σχόλιο